MOST VAGY SOHA!

Erdélyben is a magyar mozibemutatóval egy időben, március 15-étől láthatja a közönség a régóta várt Petőfi-filmet, a Most vagy soha! című alkotást, amely nemcsak a magyar költészet egyik legkiemelkedőbb alakjának, hanem a Habsburg-uralom elleni szabadságharcban betöltött szerepének is emléket állít. A filmet a Taylor Projects és A Vándormozi hozza el az erdélyi nézőknek.

A filmről:
Most vagy soha!
magyar történelmi kalandfilm, román felirat, 135 perc, 2024.
A film a román szabályok szerinti korhatár-besorolás alatt áll.
Előzetes, román felirattal:
 
A történet
1848. március 15. Miközben a költő Petőfi Sándor és barátai versenyt futnak az idővel, hogy kikényszerítsék az osztrák uralom végét, addig a Habsburgok kegyetlen titkosrendőre, a magyar származású Farkasch a nyomukba ered, hogy Petőfit eltéve láb alól, megakadályozza a rendszer összeomlását.
Az ügynök, aki először semmibe veszi a diákok lázadását, ráébred, hogy a Nemzeti Dal szikraként gyújthatja meg a forradalom lángját. Ezért lefizetett rablókkal a Landerer nyomdát próbálja lerombolni, de hiába. Az ifjaknak sikerül kinyomtatni a 12 pontot és a Nemzeti Dalt, követőiket pedig a Nemzeti Múzeum elé hívják egy nagygyűlésre.
 
A stáblista:
Rendező: Lóth Balázs
Forgatókönyvíró: Kis-Szabó Márk, Rákay Philip, Szente Vajk
Zene: Gulya Róbert
Szereplők: Horváth Lajos Ottó, Jászberényi Gábor, Berettyán Nándor, Mosolygó Sára, Fehér Tibor, Roland Bordás
Operatőr: Dobos Tamás
Producer: Fülöp Péter, Csincsi Zoltán, Kriskó László, Rákay Philip